De laatste duivel die sterft

Gepubliceerd op: 1 mei 2024 00:00

Een nieuw verhaal van De Moordclub (op donderdag), dat concept is inmiddels bekend. Vier bejaarden lossen op geheel eigen wijze moordgevallen en andere misdaden op. Cozy mystery, ik ben er dol op. Bovendien is er echt iets nieuws over deze serie te melden: het wordt verfilmd! Met Helen Mirren, Pierce Brosnan (James Bond) en Ben Kingsley in de hoofdrollen. Met deze wereldsterren kan er niets misgaan. De humor zal van het filmdoek spatten. Maar goed, de verfilming betreft het eerste deel, sindsdien is er veel gebeurd.

Moordclub (op donderdag)

Om het geheugen op te frissen, Elizabeth, Joyce, Ron en Ibrahim wonen in een chique knarrenhof op het platteland van Kent. Door hun eerdere avonturen hebben ze de agenten Donna en Chris goed leren kennen, komt Bogdan (een Pool met een duister verleden) veel bij ze over de vloer en zijn de dames Pauline (hoort bijna bij Ron) en Patrice (moeder van Donna) tot de kennissenkring toegetreden.

Doosje heroïne

Het avontuur begint als de antiquair Kuldesh Sharma op tweede kerstdag op een afgelegen landweggetje koelbloedig door het hoofd wordt geschoten. Hij was daar om een afspraak te maken over een af te leveren doosje vol heroïne. Het kost hem zijn leven, de heroïne had hij verborgen, de dader staat dus met lege handen.  Als bekend wordt wat er is gebeurd, wordt een groot aantal mensen heel erg zenuwachtig. Zij zitten in de keten die de heroïne aflegt en vrezen nu voor hun leven. Iemand zal moeten boeten voor de verloren gegane buit. 

Dement

Het zijn vooral Joyce, Ron en Ibrahim die zich met de zaak bezighouden, Elizabeth heeft andere zorgen. Haar man Stephen is dementerend en zijn toestand verslechtert met de dag. Een enkele keer heeft hij nog een helder moment, elke ochtend leest hij samen met Elizabeth de brief die hij aan zichzelf geschreven heeft toen hij nog in redelijk goede doen was. Iedereen is met hem begaan en probeert Elizabeth en hem te ondersteunen. Richard Osman weet in zijn o zo Britse stijl en met veel gevoel voor humor de oplossing van de misdaad tot een vakkundig einde te brengen. Waarbij hij een extra pluim verdient voor de wijze waarop hij de dementerende Stephen voor het voetlicht brengt. Invoelend en meelevend, iemand met een dementerende in zijn omgeving zal er veel in herkennen.

Terug naar archief Boek van de Week

  • Richard Osman De laatste duivel die sterft

    De bejaarde leden van De moordclub (op donderdag) raken tegen wil en dank betrokken bij de zoektocht naar een waardevol, maar ook zeer illegaal pakketje, en krijgen te maken met hun meest angstaanjagende tegenstander ooit.

    Gedrukt boek

  • Richard Osman De laatste duivel die sterft

    Het geweldige vierde deel in de best verkopende thrillerserie ter wereld! Tijdens de kerstdagen zou je het eigenlijk rustig aan moeten doen, maar dat geldt niet voor de leden van De moordclub (op donderdag). Vooral niet als op tweede kerstdag een uiterst gevaarlijk pakketje langs de kust van Engeland wordt gesmokkeld en in de buurt van het bejaardentehuis...

    Luisterboek (digitaal)